Oferte Cazare Litoral Grecia | Vara 2020 | ALLTUR.RO

 

Oferte Cazare Litoral Grecia Vara 2020. Statiuni (regiuni) / insule: Halkidiki, Riviera Olimpului (inclusiv Paralia Katerini), Thassos, Zakynthos, Corfu, Skiathos, Kefalonia, Lefkada, Peloponez

Profitati de ofertele speciale. Reduceri de peste 35% in anumite perioade.

Nota: Paginile cu oferta completa se vor incarca putin mai greu. Se face interogaare on-line in toata baza de date.

   

 

 

Cateva cuvinte despre statiunile (regiunile)/insulele propuse pentru cazare pe litoralul grecesc in vara 2020


Halkidiki

Halkidiki este o zona peninsulara cu trei brate, situata in nordul Greciei, la o distanta de 90 km de Salonic, al doilea mare centru comercial al Greciei.
Peninsula are o suprafata de 3000 km2, cele trei brate ale sale - Kassandra, Sithonia (sau Loggos) si Muntele Athos (Agio Oros - Muntele Sfant) - intinzandu-se in Marea Egee. Este un loc de o frumusete extraordinara, unic in Grecia.
Zona se bucura de un climat de tip mediteranean, cu veri insorite si uscate si cu ierni blande si ploioase, in perioada estivala temperaturile ajungand la 22°C - 28°C.

Cele 3 brate ale peninsulei
:

Kassandra
: este bratul cel mai dezvoltat din punct de vedere turistic, avand numeroase hoteluri si oferind turistilor posibilitatea de a practica sporturi nautice si de a se bucura de toate facilitatile necesare. Daca dimineata va puteti scalda in apele cristaline ale marii, restul zilei puteti explora monumentele istorice din zona - castele, manastiri, biserici - marturii ale civilizatiilor marete care s-au perindat pe aceasta peninsula.
Sithonia
: este al doilea brat al peninsulei Halkidiki. Peisajul salbatic ii atrage pe iubitorii de natura si pe cei care cauta sa se refugieze de “binefacerile” civilizatiei. Coasta este variata - o succesiune de catunuri pescaresti, porturi pitoresti, plaje pustii, de toate marimile, inconjurate de copaci si tufisuri.  Hotelurile de toate categoriile, terenurile de tenis si sporturile nautice, calarie printre padurile de pini, frumusetea si ospitalitatea tradtionala combinate cu placerile contemporane sunt garantia unei vacante extraordinare.
Muntele Athos
: cunoscut si sub numele de Muntele Sfant, adaposteste comunitatea monahala semi-autonoma, formata in totalitate din barbati. Conform constitutiei Greciei, Muntele Athos este auto-guvernat politic si consta in 20 de manastiri (care formeaza Sfanta Comunitate, care administreaza teritoriul), iar capitala si centrul administrativ, Karyes, gazduieste guvernatorul, reprezentantul statului. Din punct de vedere spiritual, Muntele Athos este sub directa jurisdictie a Patriarhatului Ecumenic. In afara manastirilor, mai exista 12 mici comunitati de calugari si numeroase schituri. Toti cei care traiesc acolo primesc cetatenia greaca fara alte formalitati, fiind admisi ca novici sau calugari. Laicii pot vizita peninsula doar cu aprobare speciala. Muntele Athos este centrul regliei ortodoxe - o zona de mister, contemplare si izolare. Cei 1500 de locuitori ai manastirilor pastreaza ora bizantina si calendarul Iulian. Pe acest taram sacru - pe care se zpune ca ar fi pasit Fecioara Maria - sunt admisi in fiecare an, ca si vizitatori, maxim 120 de ortodocsi greci si 10 straini. Un decret dat pe la mijlocul sec. 11 interzice femeilor sa intre in singurul stat monahal din lume.

 

Riviera Olimpului

Riviera se intinde de la orasul Methoni, in nord, pana la Nei Pori, in sud, iar de la vest la est este inconjurata de muntii Pieria, Olimp si Ossa. Datorita pozitiei sale geografice – aproape de munti, dar si scaldata de apele marii, temperatura in timpul verii nu este niciodata caniculara, iar apa este mai mereu calda, ideala pentru inot.
Riviera Olimpului este o adevarata surpriza pentru calatorul roman, care a auzit de existenta ei, dar nu reuseste sa o arate exact cu degetul pe harta. Deseori, Riviera Olimpului este considerata a fi o singura statiune, sau isi are granitele limitate la Paralia Katerini. Desi Paralia Katerini este cel mai cunoscut oras de pe aceasta riviera, este interesant de stiut ca Riviera Olimpului se intinde de fapt de-a lungul a 70 km de coasta si este remarcabila datorita climei blande, plajelor surprinzator de frumoase, imbracate cel mai adesea in nisip fin, si apelor clare ale Marii Egee.
Desi cunoscuta in special datorita unor statiuni precum Paralia Katerini, Olympiaki Akti, Plaletamonas si Leptokarya, Riviera Olimpului ascunde numeroase alte locuri superbe care pot deveni decorul relaxant pentru o vacanta in tinuturi elene.

 

Thassos

Tarmurile insulei Thassos sunt scaldate de apele Marii Egee, aceasta fiind situata in golful Kavala, la doar 8 km de Grecia continentala. Pe teritoriul ei veti putea descoperi numeroase ruine preistorice, amintiri din erele antica si clasica, bazilici crestine ridicate pe fundatiile templelor dedicate zeilor si  numeroase sate pitoresti ce adapostesc case traditionale, plaje impresionante si paduri de pini, brazi si platani datatoare de umbra si prospetime. Bineinteles, gradinile de maslini sunt la tot pasul. Toate aceste ingrediente peisagistice sunt amestecate armonios pentru a da viata „Insulei de Smarald”.
O insula mai mica decat Rhodos, cu o circumferinta de aproximativ 100 km, Thassos este impartit in doua mari regiuni: nordica si sudica. Delimitarea celor doua regiuni se face prin trasarea unei linii imaginare ce leaga satul Sotiros de satul Kinira. Cei care calatoresc cu masina vor putea da un ocol al insulei pentru ca aceasta este inconjurata de o sosea principala. Pentru a ajunge la satele din munti veti avea la dispozitie drumuri mai mici ce pornesc din aceasta sosea.