Cazare Romania | ALLTUR.RO

 

Cazare Romania primavara-vara-toamna 2020

Profitati de reducerile early booking si de ofertele speciale. Achitati si cu vouchere (tichete) de vacanta

 

Turismul in Romania se concentrează asupra peisajelor naturale si a istoriei sale bogate. Traversată de apele Dunării, Romania are un scenariu sensibil, incluzând frumosii si impăduritii Muntii Carpati, Coasta Mării Negre si Delta Dunarii, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele, unde oamenii de acolo trăiesc si mentin pentru sute de ani traditiile. in Romania este o abundentă a arhitecturii religioase si a oraselor medievale si a castelelor

 


 

 

 

Relieful – este cel mai variat si important element de potential turistic atât prin valoarea peisagistică cât si prin posibilitătile largi de practicare a turismului pe care le oferă. Principalele atractii ale reliefului sunt generate de:
* treptele si formele de relief (relieful glaciar, carstic, vulcanic);
* stâncile cu formă bizară
* fenomenele geologice.
Relieful se constituie atât ca atractie turistică de sine stătătoare, stimulând practicarea drumetiei, alpinismului, odihnei si recreerii, speoturismului cât si in suport pentru alte elemente de potential. 

Clima – contribuie la crearea ambiantei favorabile călătoriei prin:
* regimul precipitatilor;
* temperatura si umiditatea aerului;
* nebulozitatea atmosferei;
* brizele montane si marine. 
Clima constituie o conditie de bază pentru practicarea unor forme de turism: sporturile de iarnă prin prezenta, consistenta si mentinerea stratului de zăpadă, cura heliomarină, climatoterapia.

Hidrografia – contribuie la sporirea atractivitătii unei zone turistice prin prezenta următoarelor elemente de potential turistic:
* rauri, fluvii, lacuri naturale si antropice;
* mări, delte si estuare;
* ape minerale si termominerale. Hidrografia favorizează practicarea turismului de sfârsit de săptămână, de pescuit, de cură heliomarină, de practicarea a  sporturilor nautice, de tratament balnear.

Vegetatia – reprezentată prin păduri, pajisti, arborete, prezintă o atractie turistică in sine prin parcuri naturale ca destinatii de vacantă, parcuri dendrologice, rezervatii stiintifice etc. Vegetatia prezintă un interes deosebit pentru turismul de odihnă, recreere, agrement. 

Fauna – prezintă din punct de vedere turistic o importantă:
* cinegetică si piscicolă - datorită bogătiei si variatii speciilor;
* estetică – contribuind la cresterea atractivitătii zonelor vizitate;
* stiintifică – datorită existentei unor specii rare sau pe cale de disparitie protejate in rezervatii si parcuri zoologice fauna constituie o motivatie  pentru practicarea turismului de vânătoare si pescuit sportiv, stiintific, de cunoastere.