Cazare Statiuni Montane Romania iarna 2019-2020 | ALLTUR.RO


Cazare Statiuni Montane si de ski din Romania 2019-2020

Profitati de reducerile early booking si de ofertele speciale. Plata cazarii se poate face si cu vouchere (tichete) de vacanta.

 

Statiunile montane si de ski din Romania sunt accesibile pe toata perioada sezonului de iarna, astfel ca va puteti bucura de o vacanta frumoasa în inima naturii alaturi de persoanele dragi, dar si de o locatie excelenta pentru practicarea sporturilor de iarna. Desi tara noastra are numeroase statiuni montane, de-a lungul întregului lant carpatic, unele dintre ele sunt mult mai apreciate, deoarece se bucura de servicii de calitate ridicata si de echipamente moderne. 

 

 

 

 

 

 

 

Descriere si informatii despre cateva din statiunile montane de ski din Romania:

 

Poiana Brasov

Aflata la poalele Muntelui Postavaru, la o altitudine de 1.030 m si la 12 km de Brasov, Poiana Brasov este una din cele mai cunoscute statiuni montane din tara, fiind preferata de multi strain. Ca suprafata, se situeaza pe locul 1, fiind un domeniu schiabil din Romania. La capitolul distractii, exista 12 partii de schi, lac, sanius, patinoar, telecabine, o telegondola si 7 teleschiuri, plus zapada artificiala.

Predeal

Statiunea Predeal, situata pe Valea Prahovei, între raurile Prahova si Timis, la 25 km de Brasov, este asezata la o mare altitudine urbana din Romania, între 1030 m-1110 m. Ca atractie turistica, puteti vizita Valea Rasnoavei, va puteti bucura de traseele montane sau sa va plimbati cu ATV-ul. În statiune exista numeroase locuri de distractie, cum ar fi cele 2 patinoare, opt partii de schi sau trambulina pentru sarituri cu schiurile, principala partie fiind Clabucet.

Busteni

Situat la o altitudine medie de 850 m, Busteni este un oras de pe Valea Prahovei, aflat la poalele Muntilor Bucegi. Babele, Sfinxul sau Cascada Urlatoare, sunt principalele atractii pentru turisti. Crucea Eroilor Neamului se afla la 2291 m, în Varful Caraiman. Statia meteorologica de pe Varful Omu, la 2507 m altitudine, este una dintre cele mai înalte din Europa.

Sinaia

Denumita dupa Muntele Sinai, statiunea turistica si balneo-climaterica Sinaia se afla la poalele muntilor Bucegi, la 850 m altitudine medie. Castelul Peles, fosta resedinta de vara a regelui Carol I, se numara printre preferintele turistilor, care mai pot vizita si Muntii Bucegi, Babele sau Varful Omu. Locurile de distractii sunt partiile de sanius, pista de bob, telecabina, telescaunul, teleschiul si babyschiul.

Balea Lac

Aflata în Masivul Fagaras, la 2500 m, Balea Lac este cea mai grandioasa zona alpina din Muntii Carpati. Ca sa ajungeti aici, trebuie sa mergeti pe Transfagarasan, iar în lunile moarte se foloseste telecabina. Statiunea este ideala pentru turistii care vor sa schieze, sa zboare cu parapanta sau sa urce muntii. În fiecare an, în februarie se desfasoara festivalul zapezii, iar în iunie sunt serbarile estivale ale zapezii. Cele mai celebre atractii sunt însa constructiile temporare în gheata.

Paltinis

Statiunea Paltinis este o veche si înalta statiune din Romania si este situata în Carpatii Meridionali, la poalele Muntilor Cindrel, la 25 km de Sibiu. Traseele montane pot fi încercate de catre turisti, acestia putandu-se bucura de partia de schi cu telescaun, teleschi si baby-lift. În imediata apropiere, întalnim Biserica Schitul, unde se afla mormantul lui Costantin Noica si unde Mitropolitul Ardealului a donat o bucatica din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Iisus Hristos.

Vatra Dornei

Denumita si “Perla Bucovinei”, statiunea Vatra Dornei se afla la 802 m altitudine, în Depresiunea Dornelor, la 112 km de Suceava. Mai este cunoscuta si pentru izvoarele cu apa minerala si cu apa termala, aparute datorita precipitatiilor bogate si reliefului sub forma de terasa. Turistii mai sunt atrasi de partiile de schi, de teleschi si babyschi si de telescaunul de 3 km care ajunge în Varful Dealului Negru.

Cheia

Statiunea Cheia este o statiune vizitata de turisti tot timpul anului si se afla la poalele Masivului Ciucat, la 871 m altitudine. Presiunea atmosferica joasa, aerul fara praf si alergeni, bogat în raze ultraviolete sunt factorii cheie pentru turisti. Acestia se pot avanta pe traseele montane si pot practica sporturile de iarna. De asemenea, turistii mai pot vizita Manastirea Cheia, pictata de Gheorghe Tatarascu în anul 1837.

Arieseni

Aflata în judetul Alba, în Muntii Bihor, la o altitudine de 1000 m, statiunea Arieseni este cunoscuta pentru cele patru partii naturale pentru practicarea sporturilor de iarna, cu teleschi si instalatie de nocturna, pe care se poate schia 6 luni pe an. Ghetarul Scarisoara, Pestera Ursilor, Cetatile Ponorului sau Rosia Montana, sunt cateva atractii pentru turistii care vin aici.

Ranca

Statiunea Ranca este pozitionata în judetul Gorj, la poalele Muntelui Parang, cu o altitudine de 1650 m. Turistii vin adesea aici în mod special pentru cele 3 partii de schi cu instalatie pentru zapada artificiala si nocturna, pentru lacurile glaciare sau de acumulare, precum si pentru pajistile montane si platouri. În statiunea Ranca se desfasoara în luna septembrie a fiecarui an Campionatul national de Viteza în Coasta.