Charter Litoral Grecia | Vara 2019 | ALLTUR.RO

 

Oferte Charter avion Litoral Grecia Vara 2019. Insule: Creta, Rhodos

Profitati de reducerile Early Booking de pana la 30% pana la 31.10.2018

 

 

 

 

Cateva cuvinte despre zonele propuse pentru charter pe litoralul grecesc in vara 2019


Creta

Legenda spune ca insula Creta este locul natal al lui Zeus, nascut din Rea si Cronos, si unde Zeus l-a invins pe tatal sau Cronos, devenind cel mai puternic zeu.
Creta este cea mai mare insulă din Grecia, cu o populatie de 600.000 locuitori, si are un farmec aparte, nascut din intalnirea muntilor cu marea. Principalele orașe din Creta sunt capitala Heraklion, Chania, Agios Nikolaos, Hersonissos, Myrtos și Sitia.
Creta intersecteaza doua zone climatice, Mediterana si Africa de Nord. Climatul este in principal mediteranean, cu umiditate ridicata si ierni usoare. Ninge in zonele montane inalte, iar pe timp de vara cele mai ridicate temperaturi ajung la plus 30 grade.
Coasta de sud, inclusiv Campia Mesara si Muntii Asterousia, se incadreaza in zona climatica din Africa de Nord si se bucura de mult mai multe zile insorite si temperaturi ridicate pe tot parcursul anului.


Rhodos

Insula Rhodos este cea mai mare dintre Insulele Dodecaneze in Marea Egee. Are 78 de km lungime, 38 de km latime si 57.148 locuitori.
Rhodos a devenit un centru regional important, multumita pozitiei sale, climatului si atractiilor naturale. Este cunoscuta ca Insula Soarelui. Pindar o mentioneaza intr-una din odele sale ca fiind nascuta din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda.
Insula Rhodos este acoperita de un sol fertil, cu vegetatie bogata; cel mai înalt punct de pe insula este vârful Atavyros (1.215 m) situat în partea de sud-vest a insulei.
Insula abunda in locuri incântatoare si interesante, care merita sa fie vizitate, cum ar fi Valea Fluturilor, satul Triada, lânga anticul Ialyssos (Ialissos) pe vârful Filerimos, unde în secolul XV a fost ridicata manastirea cu acelasi nume, ruinele templelor lui Atena si Zeus, Kameiros (Kamiros) si ruinele orasului Dorian, Kalithea cu baile termale, Koskinou, Afandou, Faliraki si Rodini