Charter Litoral Turcia | Vara 2020 | ALLTUR.RO

 


Charter avion Litoral Turcia Vara 2020:
Antalya | Bodrum | Kusadasi | Marmaris

Profitati de reducerile Early Booking de pana la 30% pana la 31.01.2020

Zboruri cu plecare din: Bucuresti | Cluj-Napoca | Timisoara | Constanta | Oradea | Baia Mare | Targu Mures | Iasi | Bacau

 

  

 

Antalya
Antalya este o alta statiune renumita, de aceasta data cu deschidere la Marea Mediterana. In plus, este cea mai mare statiune maritima la nivel international, fapt ce ia creat o anumita reputatie in randul celor care se dau in vant dupa concedii la mare. Cu o intindere deosebit de larga, Antalya este genul de destinatie de vacanta din care nu lipseste nimic, fiind un loc perfect atat pentru cei care vor sa se relaxeze, cat si pentru cei care vor sa se distreze.
Pe tot parcursul anului, Antalya gazduieste o serie de evenimente, care atrag si mai multi turisti spre aceasta coasta a Turciei. In plus, numeroasele obiective turistice localizate aici ofera vizitatorilor posibilitatea de a afla mai multe despre cultura si despre istoria tarii. Cele mai importante atractii sunt: Kaleici, Poarta lui Hadrian, Moscheea Iskele, Muzeul Antalya, Muzeul Kaleici, Muzeul Jucariilor si Parcul Karaalioglu.

Bodrum
Bodrum este cea mai vestica din statiunile din Turcia, nu doar din punct de vedere al situarii geografice, ci si ca atmosfera. Bodrum este atractiv nu doar prin stilul sau de vacanta, ci si prin clima sa uscata, in comparatie cu alte statiuni turcesti. Arsita sufocanta nu exista aici, pentru ca dinspre mare bate mereu o briza usoara. Insasi statiunea este amplasata intr-o depresiune naturala, pe marginile careia sunt situate hotelurile, „in coborare” spre mare. Marea este calda si calma, iar spre plajele mici, de pietris, sau spre platformele cu nisip amenajate special, exista trepte sau lifturi.
Hotelurile sunt amplasate nu doar in oras, ci si in golfurile mici din apropiere, si fiecare are trasaturile lui proprii.

Kusadasi
In traducere Kusadasi inseamna „insula pasarilor”. Orasul a primit aceasta denumire de la o insula din apropiere, unde de secole si-au facut cuiburi mai multe specii de pasari. Pe aceasta insula se gaseste o fortareata genoveza din sec. al XVI-lea, atractia principala si un simbol al statiunii Kusadasi.
Cei care nu s-au hotarat daca sa aleaga o vacanta de stat la plaja sau o vacanta activa, cei care prefera sa faca baie in mare, dar sa nu se arda la soare, cei care prefera un hotel frumos si modern, dar care sa nu fie aglomerat - pot veni fara nici o grija in Kusadasi.
Particularitatea climei din Kusadasi este faptul ca aici nu este niciodata foarte cald: clima in sine este una uscata, iar dinspre mare sufla o briza usoara. Dar, din acelasi motiv, sezonul este destul de scurt: de la sfarsitul lui mai pana la inceputul lui septembrie. Marea este uimitor de curata si, cum lumea subacvatica este destul de interesanta, in Kusadasi se practica des scufundari (diving). De asemenea, sunt populare noi sporturi olimpice: windsurfing si iahting.

Marmaris
Orasul Marmaris in sine este destul de mare si cu multa verdeata, cu palmieri si flori, dispus de-a lungul tarmului golfului inchis. Falezele splendide despart linia hotelurilor de plaja de nisip si pietris, unde turistii isi petrec timpul. Peisajul este de o frumusete aparte, iar marea, rece din cauza raurilor ce se varsa in ea, este foarte limpede.
Seara turistii pot iesi la plimbare pe strada Haji-Mustafa, plina de cluburi de noapte, baruri, restaurante si discoteci, mare parte deschise pana spre ziua. Distractia se completeaza cu o vizita la parcul de distractii sau la toboganele aquaparcului Atlantis.
Turistii care prefera un sejur mai linistit, in familie, ar putea opta pentru o suburbie draguta a Marmarisului: Icmeler. Este un adevarat sat de vacanta, cu casute mici, cu multe flori, gradini care coboara pana pe plaja de nisip si o mare calda si neteda ca oglinda. Aici se poate opta pentru hoteluri cu sistem all inclusive, potrivite pentru familii cu copii.